Recept zoekresultatenSalade van platte peterselie en tomaten met bulgur
Delhaize logo
  • Salade van platte peterselie en tomaten met bulgur
    A

Salade van platte peterselie en tomaten met bulgur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegan
Brunch
Lunch
Salade van platte peterselie en tomaten met bulgurA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 80 g bio bulgur
  • 5 dl koud water
  • 1 bosje platte peterselie, gehakt
  • 1/2 bosje munt, gehakt
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 bosje lente-uien, schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 citroenen, geperst
  • 250 g tomaten, ontpit, in blokjes gesneden
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    7,38 €/l
    €3,69
    S2001040900005320000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
    S2003071600019670000
  • Begin met koken

    1. Doe de bulgur in een kom. Voeg voldoende koud water toe om hem net onder te zetten en laat ongeveer 20 min. weken tot de bulgur niet meer knapperig is. Giet hem dan in een vergiet en druk met de handen al het vocht eruit.
    2. Doe hem in een slakom.
    3. Voeg platte peterselie, lente-uien en munt toe en kneus deze ingrediënten goed. Giet er langzaam en onder constant roeren de olijfolie en de koolzaadolie bij. Giet het citroensap erbij en roer opnieuw goed om. Bijkruiden indien nodig.
    4. Zet in de koelkast gedurende minimum 2 uur.
    5. Doe er 30 min. voor het opdienen de tomatenblokjes bij.
    6. Verdeel over de borden.

    Kooktip

    Lekker met zomerse bereidingen op de grill.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 250; energie (kCal): 60; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 187,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Brunch
    Diner
    Lunch
    • Salade van platte peterselie en tomaten met bulgur
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    7,38 €/l
    €3,69
    S2001040900005320000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
    S2003071600019670000