Recept zoekresultatenRisotto met rode biet en mozzarella di buffala
Delhaize logo
  • Risotto met rode biet en mozzarella di buffala
    C

Risotto met rode biet en mozzarella di buffala

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue,Eindejaar,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Risotto met rode biet en mozzarella di buffalaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 2 sneden gerookte Zwarte Woudham
  • 80 g rauwe rode bieten
  • 125 g mozzarella di bufala
  • 125 sjalotten
  • 80 cl gevogeltebouillon (water + bouillon van taste of Inspirations)
  • 1/4 trevisosla
  • 20 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper van de molen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hesp | Superieur | Sneden

Herta

Hesp | Superieur | Sneden

100 gr

€2,69

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,59

Mozzarella | Bol

365

Mozzarella | Bol

125 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,29

Reeds in je keuken

Karneboter | Ardeens

Delhaize

Karneboter | Ardeens

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,09

Totaal:
€9,36

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de gevogeltebouillon en houd hem warm.
  2. Schil de bieten en snij ze in kleine stukjes.
  3. Snipper de sjalot fijn. Laat deze fruiten zonder te verkleuren in de olijfolie. Giet er de rijst bij en meng 2 minuten. Voeg er een pollepel bouillon aan toe en blijf roeren. Voeg een volgende pollepel toe als de vloeistof geabsorbeerd is. Voeg de rode biet toe. Laat verder garen door beetje bij beetje de bouillon toe te voegen. Wanneer de risotto gaar is, voeg je de boter, de gerookte ham en de grofgehakte trevisosla toe. Doof het vuur, meng snel en dek af. Laat nog een 5-tal minuten opzwellen.
  4. Dien op in een diep bord en bestrooi met de in fijne blokjes gesneden mozzarella.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 514; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 495,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 514; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 495,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Barbecue,Eindejaar,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
  • Risotto met rode biet en mozzarella di buffala
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hesp | Superieur | Sneden

Herta

Hesp | Superieur | Sneden

100 gr

€2,69

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,59

Mozzarella | Bol

365

Mozzarella | Bol

125 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,29

Reeds in je keuken

Karneboter | Ardeens

Delhaize

Karneboter | Ardeens

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,09

Totaal:
€9,36