Recept zoekresultatenPorchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas
Delhaize logo
  • Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas

Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Hoofdgerecht
Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 800 g rauwe porchetta
  • 8 stronken grondwitloof
  • 1/4 rode sla
  • 1 appel
  • 80 g verse kaas 20% vet
  • 1 theelepel koolzaadolie
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 citroen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonagold | 6ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
    F2021060800082000000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
    S2003071600019670000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 160°C – gas 5.
    2. Verhit de olijfolie in een pan en schroei de porchetta aan alle kanten dicht op een heet vuur. Leg het vlees in een ovenschaal. Voeg 20 cl warm water toe en zet 50 min. in de oven. Overgiet de porchetta regelmatig met de saus tijdens het braden.
    3. Wrijf ondertussen met een vochtige doek over het witloof. Halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij de stukken nog eens overlangs in 3 of 4. Snij de rode sla fijn. Schil de appel, snij hem in flinterdunne schijfjes en besprenkel met een theelepel citroensap. Meng.
    4. Meng de verse kaas, de koolzaadolie, 1 theelepel citroensap en peper en zout. Giet de saus over de salade met witloof, rode sla en appel. Meng.
    5. Haal het gebraad uit de oven, dek af en laat 10 min. rusten voor je het vlees in fijne stukken snijdt. Serveer met de frisse salade.

    Kooktip

    Voor deze bakwijze op gematigde temperatuur voeg je vloeistof toe in de ovenschaal. Reken op een braadtijd van 20 à 30 min. per 500 g vlees.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Eindejaar,Vaderdag
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonagold | 6ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,20 €/kg
    €2,09
    F2021060800082000000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
    S2003071600019670000