Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
2 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 800 g rauwe porchetta
- 8 stronken grondwitloof
- 1/4 rode sla
- 1 appel
- 80 g verse kaas 20% vet
- 1 theelepel koolzaadolie
- 1 theelepel olijfolie
- 1 citroen
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021060800082000000
S2020072800450660000
F2021041400079670000
Reeds in je keuken
S2003071600019670000
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op 160°C – gas 5.
- Verhit de olijfolie in een pan en schroei de porchetta aan alle kanten dicht op een heet vuur. Leg het vlees in een ovenschaal. Voeg 20 cl warm water toe en zet 50 min. in de oven. Overgiet de porchetta regelmatig met de saus tijdens het braden.
- Wrijf ondertussen met een vochtige doek over het witloof. Halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij de stukken nog eens overlangs in 3 of 4. Snij de rode sla fijn. Schil de appel, snij hem in flinterdunne schijfjes en besprenkel met een theelepel citroensap. Meng.
- Meng de verse kaas, de koolzaadolie, 1 theelepel citroensap en peper en zout. Giet de saus over de salade met witloof, rode sla en appel. Meng.
- Haal het gebraad uit de oven, dek af en laat 10 min. rusten voor je het vlees in fijne stukken snijdt. Serveer met de frisse salade.
Kooktip
Voor deze bakwijze op gematigde temperatuur voeg je vloeistof toe in de ovenschaal. Reken op een braadtijd van 20 à 30 min. per 500 g vlees.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021060800082000000
S2020072800450660000
F2021041400079670000
Reeds in je keuken
S2003071600019670000