Recept zoekresultatenPancakes met avocado en zalm
Delhaize logo
B

Pancakes met avocado en zalm

Pancakes met avocado en zalmB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gerookte zalm in sneetjes
  • 2 avocado’s
  • 100 g frambozen
  • 1 sterfruit
  • 1 citroen (sap)
  • 2 dl zure room
  • 15 g verse korianderblaadjes
  • peper
  • 2 eieren
  • 300 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 dl karnemelk
  • 20 g gesmolten boter
  • 20 g boter voor het bakken
  • 1 snufje zout
  • 200 g gerookte zalm in sneetjes
  • 2 avocado’s
  • 100 g frambozen
  • 1 sterfruit
  • 1 citroen (sap)
  • 2 dl zure room
  • 15 g verse korianderblaadjes
  • peper
  • 2 eieren
  • 300 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 dl karnemelk
  • 20 g gesmolten boter
  • 20 g boter voor het bakken
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. rusttijd
1
Meng de eieren, de gesmolten boter en de karnemelk. Meng in de kom van de keukenrobot de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg er het vloeibare mengsel zachtjes bij en mix goed in de keukenrobot. Als je geen keukenrobot hebt, gebruik dan een gewone mixer, maar klop goed, zodat er zeker geen brokjes in het beslag zitten.
2
Laat het beslag 30 min. rusten op kamertemperatuur.
3
Bak de pannenkoeken. Smelt een klontje boter in de pan op middelhoog vuur. Giet met een pollepel kleine hoopjes beslag in de pan. In een gewone koekenpan kun je ± 4 pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak ze enkele minuten. Als je kleine luchtbelletjes aan de oppervlakte van de pannenkoekjes ziet, moet je ze omdraaien.
4
Snijd de avocado’s in sneetjes en druppel er meteen het citroensap op zodat ze niet verkleuren. Snijd het sterfruit in sneetjes.
5
Verdeel de pannenkoekjes op een schaal. Leg er de sneetjes avocado, gerookte zalm, sterfruit en de frambozen bij. Werk af met enkele toefjes zure room, verse korianderblaadjes en peper van de molen.
1
Meng de eieren, de gesmolten boter en de karnemelk. Meng in de kom van de keukenrobot de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg er het vloeibare mengsel zachtjes bij en mix goed in de keukenrobot. Als je geen keukenrobot hebt, gebruik dan een gewone mixer, maar klop goed, zodat er zeker geen brokjes in het beslag zitten.
2
Laat het beslag 30 min. rusten op kamertemperatuur.
3
Bak de pannenkoeken. Smelt een klontje boter in de pan op middelhoog vuur. Giet met een pollepel kleine hoopjes beslag in de pan. In een gewone koekenpan kun je ± 4 pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak ze enkele minuten. Als je kleine luchtbelletjes aan de oppervlakte van de pannenkoekjes ziet, moet je ze omdraaien.
4
Snijd de avocado’s in sneetjes en druppel er meteen het citroensap op zodat ze niet verkleuren. Snijd het sterfruit in sneetjes.
5
Verdeel de pannenkoekjes op een schaal. Leg er de sneetjes avocado, gerookte zalm, sterfruit en de frambozen bij. Werk af met enkele toefjes zure room, verse korianderblaadjes en peper van de molen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 760; energie (kCal): 182; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 13,5; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 875,97
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 760; energie (kCal): 182; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 13,5; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 875,97
Brunch,Moederdag
Brunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
Delhaize Zalm | Noorwegen | Gerookt | Zachte smaak
260 gr
-20%
8
25
€11,79
Avocado
Delhaize Avocado
1 st
2de tegen -50%
1
45
Frambozen | Bio
Delhaize Frambozen | Bio
100 gr
2+1 gratis
Bio
    3
    49
    Carambole
    Delhaize Carambole
    125 gr
    3
    29
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Peper | Groen
    Delhaize Peper | Groen
    30 gr
    2
    35
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85
    Karnemelk | Bio
    Delhaize Karnemelk | Bio
    1 l
    Bio
      1
      95
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39

      Reeds in je keuken

      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Bloem | Fijngebak
      Anco Bloem | Fijngebak
      1 kg
      2de tegen -40%
      1
      29
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €33,66