Orzosalade met gegrilde inktvis en verse kruidenPT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h89/h74/9252097130526.jpg2 tomaten300 g inktvistubes, gekuist200 g orzo Garofalo1 citroen20 g verse dille4 eetlepels olijfolie extra zuiver20 g platte peterselie10 g verse dragon3 g verse tijm5 koffielepels ‘Chili explosion’ Santa Mariapeper en zout
Bereid de orzo volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Hak de verse kruiden fijn: de dille, de dragon, de peterselie en de tijm.
Ontpit de tomaten en snijd in brunoise. Snijd de citroen in schijfjes.
Voeg de verse kruiden (met uitzondering van de tijm), 1/2 van de el olijfolie en de tomatenbrunoise bij de orzo en meng voorzichtig door elkaar. Kruid bij met peper en zout.
Wrijf de inktvis in met de tijm en de ‘Chili Explosion’-kruiden. Laat de grillpan heet worden en gril de inktvis kort in 1/2 van de olijfolie.
Doe de orzo in een grote schaal en dien op met de gegrilde inktvis. Werk af met de citroen.