Notenbrood
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 afgestreken koffielepel zout
- 1 koffielepel baking powder
- 450 g bloem voor fijngebak
- 1 dikke koffielepel bicarbonaat
- 1 eetlepel griessuiker
- 50 cl karnemelk
- 80 g walnoten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004063000019640000
S2015081900387740000
S1994051700025010000
S1974061200151000000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Doe de bloem, het bicarbonaat, het baking powder, het zout en de suiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er geleidelijk aan en al roerend met een spatel, de karnemelk bij. Roer tot een glad mengsel.
- Voeg de grofgehakte noten toe en meng goed. Doe het deeg in een rechthoekige, met bakpapier beklede vorm (14 x 24 cm) en laat gedurende 45 min. in de oven bakken.
- Laat even rusten, haal uit de vorm en leg op een taartrooster. Laat afkoelen.
- Serveer lauw of koud, met boter, kaas, honing, enz.
Kooktip
Snij na 15 min., wanneer het brood een beetje begint te rijzen, de fijne korst in het midden overlangs lichtjes in.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 981; energie (kCal): 233; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 33,7; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 609,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Ontbijt
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004063000019640000
S2015081900387740000
S1994051700025010000
S1974061200151000000
Laad nog 1 producten