Mosselen in ’t groen met pasta
door Jeroen Meus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g linguini
- 2 kg mosselen (goudmerk)
- 1 scheut sherry
- 1 teentje knoflook
- 2 uien
- 2 stengels selder
- laurier
- tijm
- peper
- spinazie
- platte peterselie
- kervel
- muntblaadjes
- dragon
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014082200229510000
F2021022500077550000
S1990030100272480000
F1986053100316200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Faites bouillir de l’eau pour cuire rapidement les herbes vertes.
- Breng water aan de kook om de groene kruiden kort af te koken.
- Kuis de mosselen en spoel ze grondig.
- Snij de mosselgroenten (ui en selder redelijk fijn) en plet de look.
- Kook de groene kruiden af, spoel ze in koud water en gebruik het kokend water opnieuw om de pasta af te koken.
- Stoof de groenten voor de mosselen aan in een beetje olijfolie. Voeg de mosselen toe, peper, tijm en laurier en bevochtig met een scheut sherry. Zet er een deksel op en laat de mosselen garen. Giet de pasta af en hou even warm. Giet de mosselen af en vang het vocht op. Kook het vocht terug op met de kruiden en mix fijn. Meng mosselen en pasta samen en giet er het kruidensausje over. Serveer.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014082200229510000
F2021022500077550000
S1990030100272480000
F1986053100316200000
Laad nog 4 producten