1
Maak eerst het soezendeeg: verwarm de oven voor op 180°C. Breng het water aan de kook in een kookpot en voeg de boter toe. Wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je in één keer de bloem en het zout toe.
2
Meng alles goed door elkaar met een houten lepel en haal van het vuur. Meng stevig tot het deeg aan de rand van de pot kleeft en er in het midden een gat ontstaat.
3
Zet terug op het vuur en roer nog 2 min. zodat het beslag droogt. Haal opnieuw van het vuur en voeg de eieren 1 per 1 toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei er helemaal onder gemengd is.
4
Schep het mengsel in een spuitzak met een dikke spuitmond en spuit bolletjes van de grootte van een abrikoos op een vel bakpapier.
5
Bak de bolletjes gedurende 30 min. op 180°C. Haal de soezen uit de oven en maak onderaan een gaatje met een mes.
6
Leg de soezen op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. Als je geen rooster hebt, draai de soezen dan om zodat de gaatjes omhoog liggen.
7
Maak de slagroom: klop de room stevig op met de suiker. Schep in een spuitzak met een fijne spuitmond en plaats in de koelkast.
8
Wanneer de soezen volledig zijn afgekoeld, spuit je er de slagroom voorzichtig in.
9
Meng voor het glazuur de bloemsuiker met het citroensap en de kleurstof. Nappeer dit glazuur over de soezen.
1
Maak eerst het soezendeeg: verwarm de oven voor op 180°C. Breng het water aan de kook in een kookpot en voeg de boter toe. Wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je in één keer de bloem en het zout toe.
2
Meng alles goed door elkaar met een houten lepel en haal van het vuur. Meng stevig tot het deeg aan de rand van de pot kleeft en er in het midden een gat ontstaat.
3
Zet terug op het vuur en roer nog 2 min. zodat het beslag droogt. Haal opnieuw van het vuur en voeg de eieren 1 per 1 toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei er helemaal onder gemengd is.
4
Schep het mengsel in een spuitzak met een dikke spuitmond en spuit bolletjes van de grootte van een abrikoos op een vel bakpapier.
5
Bak de bolletjes gedurende 30 min. op 180°C. Haal de soezen uit de oven en maak onderaan een gaatje met een mes.
6
Leg de soezen op een rooster en laat ze helemaal afkoelen. Als je geen rooster hebt, draai de soezen dan om zodat de gaatjes omhoog liggen.
7
Maak de slagroom: klop de room stevig op met de suiker. Schep in een spuitzak met een fijne spuitmond en plaats in de koelkast.
8
Wanneer de soezen volledig zijn afgekoeld, spuit je er de slagroom voorzichtig in.
9
Meng voor het glazuur de bloemsuiker met het citroensap en de kleurstof. Nappeer dit glazuur over de soezen.