Recept zoekresultatenMerveilleux met mokkaslagroom
Delhaize logo
  • Merveilleux met mokkaslagroom

Merveilleux met mokkaslagroom

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Pasen
Dessert
Merveilleux met mokkaslagroom

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 5 dl verse room bio
  • 2,5 el bloemsuiker
  • 3 bolle el oploskoffie
  • 1,5 el cacaopoeder
  • 300 g holle paaseieren van witte, pure en melkchocolade
  • 6 eetbare bloemen (garnituur)
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur (100g)
  • 100 g kristalsuiker (voor de meringues)
  • 80 g bloemsuiker (voor de meringue)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • S2009071500037830000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. + kooktijd: 2 u. (+ vriestijd: 1 u.)

    1. Meringues: verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten tot schuim met de kristalsuiker, tot je geen suikerkorrels meer voelt als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Voeg al zevend de bloemsuiker toe, klop enkele minuten op tot een glanzende, stevige massa en giet ze in een spuitzak met gladde spuitmond.
    2. Bedek een ovenplaat met bakpapier en spuit er dikke meringues van 7 cm diameter op. Laat ze 2 u in de oven drogen. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.
    3. Klop de room stijf met de oploskoffie en 1 el bloemsuiker. Kleef de meringues 2 per 2 aan elkaar met de platte kant naar buiten. Leg er een 3 cm hoge rozet slagroom bovenop, maar laat de randen vrij. Laat 1 u in de diepvriezer opstijven en zet de rest van de slagroom in de koelkast.
    4. Breek de 3 soorten paaseieren in kleine stukken en hou de 3 soorten apart. Bestrijk elke merveilleux rondom met slagroom en haal ze door de chocoladestukjes: 2 in de witte chocolade, 2 in de melkchocolade en 2 in de pure chocolade. Bedek de bovenkant met slagroom en chocoladestukjes. Bewaar in de koelkast.
    5. Meng 1⁄2 el cacao en 1⁄2 el bloemsuiker en bestrooi er de melkchocoladegebakjes mee. Bestrooi de pure chocoladegebakjes met cacao en de witte chocoladegebakjes met bloemsuiker. Werk af met bloemen en serveer.

    Tip van Sofie:

    Houd je keuken netjes: steek de paaseieren in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Pasen
    Dessert
    • Merveilleux met mokkaslagroom

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • S2009071500037830000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000