Lolly's van gedroogd fruit met speculaas en kokos
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Sinterklaas
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 20 Porties
- 1 ananas
- 250 g gedroogde medjooldadels
- 250 g gedroogde vijgen
- 50 g chocolade met sinaasappel Delhaize Fairtrade bio
- 5 speculaasjes Delhaize Fairtrade bio
- 80 g kokosschilfers
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015031800321720000
S2000070300062040000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Snijd het gedroogde fruit in stukken en verdeel over 2 kommen. Hak de chocolade in fijne stukjes en meng deze onder één deel gedroogd fruit. Kneed het fruit met de stukjes chocolade tot een soort van dikke pasta. Rol balletjes van de pasta van ± 2,5 cm doorsnede. Verkruimel de speculaas tot poeder en wentel de balletjes erin.
- Rol balletjes van de andere pasta. Giet de kokosschilfers in een diep bord en schud de andere helft van de vruchtenballetjes erin op zodat ze rondom bedekt zijn met de kokosschilfers.
- Prik alle balletjes op een stokje. Snijd een stuk van de ananas zodat hij mooi op één kant blijft liggen en prik de lolly’s vast op de ananas.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 766; energie (kCal): 182; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 32; suikers (g): 26,5; vezels (g): 4,1; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 133,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Brunch
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015031800321720000
S2000070300062040000