1
Maak de crèmevulling: laat de cashewnoten 6 u weken in water en giet af. Schraap het merg uit de vanillestokjes en mix samen met de cashewnoten, de agavesiroop, het kokospoeder en de amandeldrink tot een homogene massa. Laat 1 u opstijven in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem en het kokospoeder aan toe en meng tot een homogeen deeg.
4
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
5
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
6
Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken.
7
Bestrijk de biscuit met het vlees van de passievruchten en met de helft van de crèmevulling. Begin met de handdoek er nog op de biscuit op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven.
8
Snijd het sterfruit in sneetjes die je onmiddellijk besprenkelt met enkele druppels citroensap.
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met het kokospoeder, het vlees van de passievrucht en de sneetjes sterfruit.
1
Maak de crèmevulling: laat de cashewnoten 6 u weken in water en giet af. Schraap het merg uit de vanillestokjes en mix samen met de cashewnoten, de agavesiroop, het kokospoeder en de amandeldrink tot een homogene massa. Laat 1 u opstijven in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem en het kokospoeder aan toe en meng tot een homogeen deeg.
4
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
5
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
6
Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken.
7
Bestrijk de biscuit met het vlees van de passievruchten en met de helft van de crèmevulling. Begin met de handdoek er nog op de biscuit op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven.
8
Snijd het sterfruit in sneetjes die je onmiddellijk besprenkelt met enkele druppels citroensap.
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met het kokospoeder, het vlees van de passievrucht en de sneetjes sterfruit.