Recept zoekresultatenLactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruit
Delhaize logo
  • Lactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruit
    C

Lactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruit

Lactosevrije kerststronk met kokos en exotisch fruitC
Moeilijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 5 eieren
  • 115 g bloem
  • 125 g suiker
  • 60 g kokospoeder (voor de biscuit)
  • 50 g kokospoeder (voor de crèmevulling)
  • 20 g kokospoeder (voor de versiering)
  • 1 snufje zout
  • 3 passievruchten
  • 400 g cashewnoten
  • 2,5 dl plant-based amandeldrink
  • 8 el agavesiroop
  • 2 stokjes vanille
  • citroensap
  • 1 sterfruit
  • 1 passievrucht (voor de afwerking)
  • 5 eieren
  • 115 g bloem
  • 125 g suiker
  • 60 g kokospoeder (voor de biscuit)
  • 50 g kokospoeder (voor de crèmevulling)
  • 20 g kokospoeder (voor de versiering)
  • 1 snufje zout
  • 3 passievruchten
  • 400 g cashewnoten
  • 2,5 dl plant-based amandeldrink
  • 8 el agavesiroop
  • 2 stokjes vanille
  • citroensap
  • 1 sterfruit
  • 1 passievrucht (voor de afwerking)

Begin met koken

1 u + 9 min. baktijd + 2 u rusttijd + 6 u weektijd
1
Maak de crèmevulling: laat de cashewnoten 6 u weken in water en giet af. Schraap het merg uit de vanillestokjes en mix samen met de cashewnoten, de agavesiroop, het kokospoeder en de amandeldrink tot een homogene massa. Laat 1 u opstijven in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. 
3
Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem en het kokospoeder aan toe en meng tot een homogeen deeg.
4
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe. 
5
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt. 
6
Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken. 
7
Bestrijk de biscuit met het vlees van de passievruchten en met de helft van de crèmevulling. Begin met de handdoek er nog op de biscuit op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven. 
8
Snijd het sterfruit in sneetjes die je onmiddellijk besprenkelt met enkele druppels citroensap. 
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met het kokospoeder, het vlees van de passievrucht en de sneetjes sterfruit.
1
Maak de crèmevulling: laat de cashewnoten 6 u weken in water en giet af. Schraap het merg uit de vanillestokjes en mix samen met de cashewnoten, de agavesiroop, het kokospoeder en de amandeldrink tot een homogene massa. Laat 1 u opstijven in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. 
3
Maak de biscuit: splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem en het kokospoeder aan toe en meng tot een homogeen deeg.
4
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe. 
5
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt. 
6
Zet in de oven en bak 9 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Neem de biscuit met bakpapier van de bakplaat en leg er een van de handdoeken onder. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken. 
7
Bestrijk de biscuit met het vlees van de passievruchten en met de helft van de crèmevulling. Begin met de handdoek er nog op de biscuit op te rollen. Doe dit strak, maar toch heel traag en voorzichtig zodat hij niet scheurt. Bestrijk de bovenkant van de kerststronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet in de koelkast en laat nog 1 u opstijven. 
8
Snijd het sterfruit in sneetjes die je onmiddellijk besprenkelt met enkele druppels citroensap. 
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met het kokospoeder, het vlees van de passievrucht en de sneetjes sterfruit.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1264; energie (kCal): 302; vetten (g): 18,8; verzadigde vetten (g): 7,3; koolhydraten (g): 27,1; suikers (g): 14,5; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 600,07
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1264; energie (kCal): 302; vetten (g): 18,8; verzadigde vetten (g): 7,3; koolhydraten (g): 27,1; suikers (g): 14,5; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 600,07
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Carambola
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kokosnoot | Geraspt
Vahiné Kokosnoot | Geraspt
2 × 115 gr
3
25
Blokjes | Passievrucht
Delhaize Blokjes | Passievrucht
2 × 250 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
3
29
Cashewnoten | Bio
Delhaize Cashewnoten | Bio
400 gr
2+1 gratis
Bio
    8
    49
    Amandel | Geroosterd | Zonder Suikers
    Alpro Amandel | Geroosterd | Zonder Suikers
    1 l
    2
    59
    Siroop | Agave | Bio
    Kazidomi Siroop | Agave | Bio
    25 cl
    Bio
      3
      59
      Aroma | Vanille
      Vahiné Aroma | Vanille
      20 cl
      3
      99
      Citroensap | Vitamin C
      Limmi Citroensap | Vitamin C
      12 cl
      1
      25

      Reeds in je keuken

      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      39
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      39
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €32,99