Kroon van griesmeel met karamel en kakiPT15M8 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h5f/hf6/9173839740958.jpg100 g suiker (voor de karamel)60 cl melk5 soeplepels water (voor de karamel)1 vanillestokje100 g rietsuiker in poedervorm150 g fijn tarwegriesmeel20 g boter2 eieren2 kaki's
Bereid de karamel. Doe de suiker en het water in een pan. Warm zachtjes op om de suiker te smelten. Verhoog het vuur totdat de karamel zich vormt. Giet de karamel in een bakvorm (kroon) over het hele oppervlak. Bewaar in de diepvries.
Giet de melk, het vanillestokje en de puntjes, alsook de suiker in een kookpan. Breng zachtjes aan het koken. Haal het vanillestokje uit de melk. Giet het griesmeel er in één keer bij en meng. Laat 5 min. bakken op een zacht vuur. Haal van het vuur.
Voeg de boter toe en meng. Voeg de eieren een per een toe en meng stevig.
Schil de kaki's. Snijd 1,5 kaki in schijfjes. Leg deze in de schotel, op de karamel. Snijd de rest in kleine blokjes en voeg ze toe aan het griesmeel.
Giet het griesmeel zachtjes in de kom. Laat 30 min. koken 'au bain-marie'.
Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens uit de vorm te nemen.
Op het bord: serveer de kroon op kamertemperatuur.