Konijn met mosterd en zoete wijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 25 cl light room
- 2 takjes dragon
- 1 konijn in stukken
- 2 el mosterd op grootmoeders wijze
- 1 el honing
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- 10 cl Muscat de Samos
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004050400138600000
S2015010700011640000
S2016021803632340000
S2005090800094310000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min.
- Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
- Leg de stukken konijn in een grote ovenschotel, bestrijk ze met olijfolie, kruid ze lichtjes met peper en zout en bak ze in 30 min. in de oven goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om.
- Leg de stukken konijn op een serveerschaal en hou ze warm. Giet de Muscat de Samos in de bakschotel, roer de bakresten los en giet alles in een steelpan. Breng aan de kook, laat 1 min. inkoken, voeg dan de room toe, de mosterd en de honing. Laat 2 min. sudderen, voeg dan de gesnipperde dragon toe en voeg peper en zout toe indien nodig.
- Giet de saus op het konijn en dien meteen op. Serveer met sperziebonen en gebakken aardappelen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2004050400138600000
S2015010700011640000
S2016021803632340000
S2005090800094310000
Laad nog 2 producten