Kleine taartjes van biet met honing en tijm
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g kleine bieten in verschillende kleuren
- 4 vierkantjes bladerdeeg
- 4 el honing
- 4 koffielepels xeresazijn
- 40 g gezouten boter
- 4 verse tijmtakjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013012800103300000
S2005090800094310000
F2007042300161600000
F2021022500077570000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. kooktijd
- Stoom de ongeschilde bietjes ongeveer 30 min. Controleer de gaarheid door er met de punt van een mes in te prikken.
- Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
- Vet de individuele taartvormpjes (met een diameter van 12 cm) in met boter. Schep in elk vormpje ¼ van de honing en ¼ van de azijn. Voeg wat afgeritste tijmblaadjes toe.
- Pel de bietjes onder koud stromend water (het volstaat om er met de vingers over te wrijven, de schil lost vanzelf). Snij ze in 1 cm dikke schijfjes, kruid met peper en zout en verdeel ze over de taartvormpjes. Bestrooi met de in stukjes gesneden rest van de boter.
- Snij de hoeken van het bladerdeeg een beetje af zodat de plakjes ronder worden. Leg de plakjes op de bietjes. Stop het deeg tussen de rand van de vormpjes en de bietjes (zorg dat de bietjes volledig bedekt zijn) en maak het deeg wat platter met de vingertoppen.
- Bak de taartjes 20 min. in de oven tot het deeg goudbruin is (bedek de bakplaat vooraf met aluminiumpapier want tijdens het bakken kan het vocht overkoken).
- Draai de taartjes om, voeg eventueel wat honing en tijm toe. Serveer bij vlees en gevogelte.
Kooktip
Je kan de taartjes ook serveren als voorgerecht. Bestrooi ze dan na het bakken met grof verkruimelde stukjes van een rolletje verse geitenkaas.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 791; energie (kCal): 190; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 20,1; suikers (g): 9,6; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 411,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013012800103300000
S2005090800094310000
F2007042300161600000
F2021022500077570000
Laad nog 2 producten