1
Prik de aardappelen enkele keren in met een klein mesje, schik ze in een grote ronde schaal en kook ze 2 x 7 min in de microgolfoven, op 900 W (de kooktijd kan naargelang de grootte van de aardappelen variëren). Draai ze halverwege de kooktijd om.
2
Rol kleine gehaktballetjes en snijd de kip in blokjes.
3
Fruit de gehakte sjalotten in een grote braadpan, met 30 g gesmolten boter. Voeg de gehaktballetjes en de kip toe. Snijd de champignons in 4, snipper de selder heel fijn en voeg ze ook toe. Kruid met peper en zout. Voeg de azijn en de mosterd toe, zodra alles mooi goudbruin gebakken is. Giet er de room bij en laat zachtjes pruttelen.
4
Snijd intussen de gekookte aardappelen in 2, hol ze uit en plet het vruchtvlees met 80 g boter. Kruid met peper, zout en giet er melk bij tot de gewenste textuur.
5
Warm de puree indien nodig lichtjes op. Meng de gehakte dragon onder de saus van de kip en breng verder op smaak. Dien heel warm op.
1
Prik de aardappelen enkele keren in met een klein mesje, schik ze in een grote ronde schaal en kook ze 2 x 7 min in de microgolfoven, op 900 W (de kooktijd kan naargelang de grootte van de aardappelen variëren). Draai ze halverwege de kooktijd om.
2
Rol kleine gehaktballetjes en snijd de kip in blokjes.
3
Fruit de gehakte sjalotten in een grote braadpan, met 30 g gesmolten boter. Voeg de gehaktballetjes en de kip toe. Snijd de champignons in 4, snipper de selder heel fijn en voeg ze ook toe. Kruid met peper en zout. Voeg de azijn en de mosterd toe, zodra alles mooi goudbruin gebakken is. Giet er de room bij en laat zachtjes pruttelen.
4
Snijd intussen de gekookte aardappelen in 2, hol ze uit en plet het vruchtvlees met 80 g boter. Kruid met peper, zout en giet er melk bij tot de gewenste textuur.
5
Warm de puree indien nodig lichtjes op. Meng de gehakte dragon onder de saus van de kip en breng verder op smaak. Dien heel warm op.