1
Scheid de eierdooiers van het wit en doe ze in twee verschillende kommen.
2
Voeg de bruine suiker en de vanillesuiker toe aan de eidooiers, en klop krachtig tot een lint. De suiker moet gesmolten zijn.
3
Voeg de mascarpone in drie keer toe en blijf krachtig kloppen. Bewaar het mengsel koel.
4
Meng koffie en Amaretto in een kom en het laat afkoelen.
5
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Ze moeten stevig zijn.
6
Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het mengsel van dooiers, suiker en mascarpone. 1/3 met een garde en de rest met een spatel. Meng voorzichtig, het apparaat moet homogeen zijn.
7
Leg eerst een laag speculoos op de bodem van een schaal en besprenkel die met het koffie en Amaretto-mengsel. Bedek het hierna met het mascarponemengsel. Egaliseer het oppervlak goed, en herhaal deze handelingen 2 à 3 keer.
8
Dek af met folie en laat ongeveer 5 uur afkoelen.
9
Haal de tiramisu uit de koelkast, kleur het oppervlak in met een brander indien je er een hebt.
1
Scheid de eierdooiers van het wit en doe ze in twee verschillende kommen.
2
Voeg de bruine suiker en de vanillesuiker toe aan de eidooiers, en klop krachtig tot een lint. De suiker moet gesmolten zijn.
3
Voeg de mascarpone in drie keer toe en blijf krachtig kloppen. Bewaar het mengsel koel.
4
Meng koffie en Amaretto in een kom en het laat afkoelen.
5
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Ze moeten stevig zijn.
6
Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het mengsel van dooiers, suiker en mascarpone. 1/3 met een garde en de rest met een spatel. Meng voorzichtig, het apparaat moet homogeen zijn.
7
Leg eerst een laag speculoos op de bodem van een schaal en besprenkel die met het koffie en Amaretto-mengsel. Bedek het hierna met het mascarponemengsel. Egaliseer het oppervlak goed, en herhaal deze handelingen 2 à 3 keer.
8
Dek af met folie en laat ongeveer 5 uur afkoelen.
9
Haal de tiramisu uit de koelkast, kleur het oppervlak in met een brander indien je er een hebt.