In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
2 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g stronkjes geep
- 5 soeplepels gehakte peterselie
- 5 soeplepels bloem
- 20 g boter
- 1 soeplepel olijfolie
- zout en peper
- 1 appel (Granny Smith, renet)
- 200 g Griekse yoghurt
- 2 soeplepels mayonaise
- 1/2 bakje tuinkers
- 1 soeplepel citroensap
- 1 koffielepel wasabi
- 1/2 koffielepel suiker
- 100 ketchup
- 1/2 honing
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009121000332830000
S2005090800094310000
F2009112400384940000
S2012030100095850000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Meng de bloem, de peterselie, het zout en de peper in een bord. Rol de stronkjes geep in die mengeling, tik het overschot eraf en laat op kamertemperatuur rusten terwijl u de sauzen bereidt.
- Wasabisaus: rasp de geschilde appel met de dikke kant van de rasp. Voeg onmiddellijk citroensap toe en meng goed. Voeg vervolgens de yoghurt, de mayo, de wasabi, de suiker en zout en peper toe. Meng en voeg daarna de tuinkers toe.
- Zoete saus: meng alle aangeduide ingrediënten en kruid indien nodig bij.
- Verwarm de boter en de olie in een grote pan op een gemiddeld vuurtje. Leg er de stukken geep in en draai ze regelmatig om om ze langs alle kanten goudbruin te laten bakken.
- Dien onmiddellijk op met de twee sauzen en de rest van de tuinkers.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 579; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 4,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 411,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009121000332830000
S2005090800094310000
F2009112400384940000
S2012030100095850000
Laad nog 4 producten