Recept zoekresultatenHapjes met Oudendijk Gouda
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:30
    C
  • Hapjes met Oudendijk Gouda

Hapjes met Oudendijk Gouda

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Hapjes met Oudendijk GoudaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g vacuüm verpakte, gekookte bio-bieten
  • 18 stevige slabladeren of Gemslabladeren
  • 1 eetlepel oude sherryazijn
  • 200 g Oudendijk Gouda BOB (oud of belegen)
  • 5 cl gevogeltefond
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Slaharten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    11,92 €/kg
    €1,49
    F2009082700351320000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    9,00 €/l
    €2,25
    S2008100200006520001
  • Gouda Oudendijk | Belegen | Sneetjes
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    14,36 €/kg
    €3,59
    F2014022100725500000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000
  • Begin met koken

    1. De smaak van een goede Gouda komt het best tot zijn recht in heel fijne sneetjes. Snij met een kaasschaaf grote krullen kaas af. Hoe ouder de Oudendijk, hoe meer hij zal brokkelen, net zoals Parmezaan. Hou even opzij.
    2. Klop de gevogeltefond in een kom met peper, zout en azijn. Blijf kloppen en voeg er gelijkmatig de noten- en olijfolie aan toe. Breng op smaak.
    3. Snij de bieten in kleine blokjes. Roer er de dressing onder. Schep op elk blaadje sla een lepel bietenblokjes en een mooi sneetje Oudendijk. Serveer als aperitief met een goede St. Bernardus Tripel. Gezondheid!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 732; energie (kCal): 176; vetten (g): 12,9; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 5,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 380,51
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Overig
    Hapjes
    • 00:00
      -01:30
      C
    • Hapjes met Oudendijk Gouda

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Slaharten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    11,92 €/kg
    €1,49
    F2009082700351320000
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    9,00 €/l
    €2,25
    S2008100200006520001
  • Gouda Oudendijk | Belegen | Sneetjes
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    14,36 €/kg
    €3,59
    F2014022100725500000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000