Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenGroene aspergetaart met parmigiano
Delhaize logo
  • Groene aspergetaart met parmigiano

Groene aspergetaart met parmigiano

door Alexandre Dionisio
Groene aspergetaart met parmigiano
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 220 g groene mini-asperges
  • 1 biocitroen
  • 2 eieren
  • 1 plak bladerdeeg
  • 75 g paneermeel
  • 1 el geraspte parmigiano
  • 90 g geraspte parmigiano
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 220 g groene mini-asperges
  • 1 biocitroen
  • 2 eieren
  • 1 plak bladerdeeg
  • 75 g paneermeel
  • 1 el geraspte parmigiano
  • 90 g geraspte parmigiano
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Kneed de boter, het paneermeel, 180 g geraspte parmigiano, de eieren, 1 el olijfolie, peper en zout tot een homogeen deeg. Rol het deeg tot worsten, wikkel ze in vershoudfolie en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de mini-asperges in kokend gezouten water en reken 2 min kooktijd. Laat ze voorzichtig op ijsblokjes uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de parmigianoworsten in plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Leg er de asperges bovenop, bestrijk alles met olijfolie en bak 20 min goudbruin in de oven.
4
Bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano, fleur de sel en geraspte citroenzeste. Dien warm op als voorgerecht en geef er een slaatje bij.
1
Kneed de boter, het paneermeel, 180 g geraspte parmigiano, de eieren, 1 el olijfolie, peper en zout tot een homogeen deeg. Rol het deeg tot worsten, wikkel ze in vershoudfolie en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de mini-asperges in kokend gezouten water en reken 2 min kooktijd. Laat ze voorzichtig op ijsblokjes uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de parmigianoworsten in plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Leg er de asperges bovenop, bestrijk alles met olijfolie en bak 20 min goudbruin in de oven.
4
Bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano, fleur de sel en geraspte citroenzeste. Dien warm op als voorgerecht en geef er een slaatje bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Pasen
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Groene asperges
Delhaize Groene asperges
450 gr
6
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
230 gr
2de tegen -50%
2
05
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
250 gr
-30% Online
3
21
€4,59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Classico
Bertolli Olijfolie | Classico
75 cl
2de tegen -30%
12
55
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Totaal:
€19,67