Gevulde primo appelen in de oven
door Jeroen De Pauw
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 16 dadels
- 4 appels
- 3 cm gember
- 24 gegrilde hazelnoten
- 4 eetlepels sinaasappelconfituur- of marmelade
- 15 cl room
- 4 noten ongezouten boter
- 20 cl witte wijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021010800489010000
F2019073100041270000
F2021022500077690000
S2012050300028700000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 1 uur
- Was de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Snij de dadels in stukjes, doe ze in een kom en laat ze een twintigtal minuten marineren in de helft van de witte wijn.
- Verkruimel de nootjes en rasp de gember.
- Meng ze met de confituur of marmelade door de dadels. Vul de appels met dit mengsel en plaats ze op een ovenschotel.
- Bestrijk de bodem van de schotel met de rest van het dadelmengsel. Giet de rest van de wijn erover en doe een klontje boter op elke appel.
- Laat de appelen een half uurtje stoven in de hete oven. Giet na 20 minuten de room erover en laat nog 10 minuten garen.
- Dien op met een bolletje vanille- of speculaasijs.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021010800489010000
F2019073100041270000
F2021022500077690000
S2012050300028700000
Laad nog 4 producten