Recept zoekresultatenGevogeltepastei
Delhaize logo
  • Gevogeltepastei

Gevogeltepastei

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Voorgerecht
Gevogeltepastei

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 205 g schorseneren (bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 1 grote ui
  • 1 klontje boter
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 ei
  • 25 cl kippenbouillon
  • 4 kippenlevers
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 250 g Parijse champignons
  • 100 g blokjes gedroogde Superano ham
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 600 g kipfilet
  • 1 wortel
  • olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
    F2013100800315600000
  • Kippenfiletblokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-12,49€/kg
    +/-€5,00
    F2019081300042380000
  • Bladerdeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,43 €/kg
    €0,79
    F2012031300129700000
  • Champignons | Wit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + baktijd 40 min

    1. Hak de ui fijn, snij de kipfilets in blokjes en de kippenlevers in kleine stukken. Bak alles aan in de olie en de boter in een grote, diepe pan op vrij hoog vuur.
    2. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en laat bakken tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout, voeg de nootmuskaat toe en bestrooi met bloem. Roer 1 minuut, voeg dan de witte wijn toe.
    3. Doe er de in schijfjes gesneden wortel en de bouillon bij. Dek af en laat 10 minuten op zacht vuur sudderen.
    4. Giet de schorseneren af en snij ze in stukken. Doe ze bij in de pan, evenals de blokjes ham. Meng, laat nog 2 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Doe de bereiding in een grote schotel en laat lauw worden.
    5. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    6. Leg het eerste bladerdeeg (op het bakpapier van de verpakking) in een grote, diepe taartvorm. Schep er de bereiding in, maak het oppervlak glad en bestrijk de deegrand met water. Leg er de tweede deegcirkel over, druk de randen goed op elkaar. Vouw het overtollige deeg naar binnen. Bestrijk met losgeklopt ei en maak een gaatje in het midden van het deegdeksel.
    7. Laat 40 minuten in de oven bakken. Til uit de vorm door met 4 handen aan het bakpapier te trekken en serveer warm met een salade.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Herfst,Winter
    Voorgerecht
    • Gevogeltepastei

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
    F2013100800315600000
  • Kippenfiletblokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-12,49€/kg
    +/-€5,00
    F2019081300042380000
  • Bladerdeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    230 gr
    3,43 €/kg
    €0,79
    F2012031300129700000
  • Champignons | Wit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000