Gekarameliseerde appeltjes met vanillesaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
1 op 5Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 golden appels
- 125 g vanille-ijs
- 1 noot boter
- 150 g griessuiker
- munt of citroenmelisse voor de afwerking
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009120400332030000
S2017121501372220000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
Begin met koken
- Laat het ijs volledig smelten in een kom.
- Schil de appels en snij in kleine blokjes. Bak al roerend op vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter. Bestrooi, wanneer ze goudbruin gebakken zijn, met suiker en blijf roeren tot ze karameliseren. Neem onmiddellijk van het vuur.
- Schik op de borden met een dresseerring, giet vanillesaus rondom en dien onmiddellijk op, eventueel versierd met een blaadje munt of citroenmelisse.
Kooktip
- Variant:
Kruid de appels met een mespunt kaneel of gember. - Je kan de crème anglaise ook zelf bereiden, maar lekker vanilleijs laten smelten is toch veel eenvoudiger!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 146; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 28,2; suikers (g): 27,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 304,41
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009120400332030000
S2017121501372220000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000