Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGekarameliseerde appeltjes met vanillesaus
Delhaize logo
  • Gekarameliseerde appeltjes met vanillesaus
    C

Gekarameliseerde appeltjes met vanillesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Dessert
Gekarameliseerde appeltjes met vanillesausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 golden appels
  • 125 g vanille-ijs
  • 1 noot boter
  • 150 g griessuiker
  • munt of citroenmelisse voor de afwerking

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelen | Golden | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,31 €/kg
    €2,19
    F2009120400332030000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    1. Laat het ijs volledig smelten in een kom.
    2. Schil de appels en snij in kleine blokjes. Bak al roerend op vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter. Bestrooi, wanneer ze goudbruin gebakken zijn, met suiker en blijf roeren tot ze karameliseren. Neem onmiddellijk van het vuur.
    3. Schik op de borden met een dresseerring, giet vanillesaus rondom en dien onmiddellijk op, eventueel versierd met een blaadje munt of citroenmelisse.

    Kooktip

    • Variant:
      Kruid de appels met een mespunt kaneel of gember.
    • Je kan de crème anglaise ook zelf bereiden, maar lekker vanilleijs laten smelten is toch veel eenvoudiger!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 146; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 28,2; suikers (g): 27,5; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 304,41
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar,Romantisch diner
    Overig
    Dessert
    • Gekarameliseerde appeltjes met vanillesaus
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelen | Golden | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    2,31 €/kg
    €2,19
    F2009120400332030000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000