Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld

Ingrediënten voor 4 Porties
- 150 g bloem
- 400 g verse ansjovissen
- 100 g maïszetmeel
- 1 mespunt wasabi
- 1 eigeel
- 2 dl arachideolie
- 1 kl mosterd
- 1 el citroensap
- 1 el fijngehakte dille
- 50 cl zeer koud bruiswater
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

El Pescador De Galicia
Ansjovis | Knoflook-Peterselie
3 × 150 gr
€11,97

Soubry
Zetmeel | Aardappelen
200 gr
€1,55

Saitaku
Wasabi pasta
43 gr
€3,59

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Vandemoortele
Arachideolie
1 l
€7,29

Delhaize
Dille | kruiden | Verpakt
20 gr
€1,65

Fever-Tree
Fever Tree Ginger Beer 500 ml |Premium Mixer|Fever-Tree Ginger Beer 50cl
50 cl
€3,69
Reeds in je keuken

Delhaize
Bloem | Zelfrijzende
1 kg

€0,59

Delhaize
Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr

€1,29

Limmi
Citroensap | Vitamin C
12 cl
€1,19
Totaal:
€31,93
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 3 à 4 min. kooktijd
- Voor de mayonaise: meng het eigeel, de mosterd, peper en zout in een pannetje. Voeg al kloppend kleine beetjes arachideolie toe. Eindig met het citroensap, de dille en de wasabi.
- Ontdoe de ansjovisfilets onder water manueel van schubben; verwijder de kop, de ingewanden, de vinnen en de graat. Laat ze goed drogen op absorberend papier.
- Voor het tempurabeslag: maak 2 kommen klaar: 1 met de bloem (± 50 g); de 2e met de volgende half-halfmix: maïzena, de resterende bloem en zeer koud bruiswater (de verkregen substantie moet ongeveer de textuur van pannenkoekenbeslag hebben).
- Drenk elke sardine in de bloem en dan in het half-halfbeslag, en leg ze daarna in de frituurpan. Zodra ze kleur krijgen: laten uitdruipen, een beetje 'fleur de sel' toevoegen en opdienen met wasabi-mayonaise en dille.
Kooktip
- Het tempurabeslag moet zo koud mogelijk zijn! Laat het dus rusten in de koelkast en zet de kom op ijs zodra je ze eruit haalt.
- Bruiswater maakt het beslag zeer licht.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

El Pescador De Galicia
Ansjovis | Knoflook-Peterselie
3 × 150 gr
€11,97

Soubry
Zetmeel | Aardappelen
200 gr
€1,55

Saitaku
Wasabi pasta
43 gr
€3,59

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Vandemoortele
Arachideolie
1 l
€7,29

Delhaize
Dille | kruiden | Verpakt
20 gr
€1,65

Fever-Tree
Fever Tree Ginger Beer 500 ml |Premium Mixer|Fever-Tree Ginger Beer 50cl
50 cl
€3,69
Reeds in je keuken

Delhaize
Bloem | Zelfrijzende
1 kg

€0,59

Delhaize
Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr

€1,29

Limmi
Citroensap | Vitamin C
12 cl
€1,19