Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 appels
- 2 eetlepels arachideolie
- 20 cl droge witte wijn
- 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
- kervel voor de afwerking
- 100 g Luikse siroop
- peper
- 4 Quorn pensen
- 1 kg puree met olijfolie Delhaize
- 50 g walnootpitten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009061700227410000
F2009041400266510000
S1994033100092470000
S1990030100272480000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Doe de Luikse siroop, de witte wijn en het express bindmiddel in een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 min. zacht sudderen.
- Schil en snij ondertussen de appels in blokjes. Verwijder het vel van de “pensen” en snij ze in schijfjes. Doe de olie in een braadpan en bak de appels en de pensen op vrij hoog vuur. Voeg de grofgehakte noten toe en laat nog verder bakken tot allle ingrediënten goudbruin zijn. Kruid met peper.
- Verdeel over de borden (bv. rond een torentje van met truffelolie bereide puree, op het bord geschikt met behulp van een dresseerring). Breng de saus op smaak met peper en zout en giet een beetje op de pensen.
- Serveer meteen, afgewerkt met wat kervel.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009061700227410000
F2009041400266510000
S1994033100092470000
S1990030100272480000
Laad nog 4 producten