Recept zoekresultatenGebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan
Delhaize logo
  • Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan

Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 snuifje saffraandraadjes
  • zout
  • 8 Sint-Jacobsvruchten
  • 5 eetlepels bulgur
  • 2 eetlepels gepelde hazelnoten
  • 18 cl kippenbouillon
  • 1/4 daikon
  • 1 cm verse gember
  • 20 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mengeling van 4 oliën
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Bouillon | Kip | Geconcentreerd
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 cl
    12,78 €/l
    €6,39
    S2017013103686100000
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
    F2005061600279500000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvriezer.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi de hazelnoten en de bulgur op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven. Leg de hazelnoten op een propere handdoek en wrijf erover tot het vel loskomt en hak ze. Giet de bulgur in een kom met 8 cl bouillon. Laat de bulgur wellen en roer af en toe. Doe de bulgur en de gehakte hazelnoten in een anti-aanbakpan, kruid met peper en laat de mengeling een vijftal minuten uitdrogen terwijl je roert. Hou warm.
    3. Schil de gember. Verhit de rest van de bouillon. Voeg de saffraan toe, zet het vuur uit en laat intrekken. Mix de gember, de saffraanbouillon en de mengeling van 4 oliën. Breng op smaak met zout en hou warm.
    4. Schil het stuk daikon. Snij het doormidden in de lengte en snij beide stukken in kleine schijfjes. Breng op smaak met zout.
    5. Maak voorzichtig een insnijding in de vorm van een kruis in beide zijden van de sint-jakobsvruchten. Kruid met peper en zout. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Leg de sint-jakobsvruchten erin en houd voldoende ruimte ertussen. Bak ze 2 minuten aan elke zijde.
    6. Verwarm de borden op 60°C in de oven. Leg de schijfjes daikon op de borden, bestrooi ze met het mengsel van gebrande hazelnoten en tarwe en leg de sint-jakobsvruchten op deze mengeling. Dien onmiddellijk op met de emulsie van gember en saffraan.

    Kooktip

    Sint-jakobsvruchten koken
    Ze moeten enkel dichtgeschroeid en gekleurd zijn vanbuiten. Denk eraan om ze minstens 30 minuten op voorhand uit de diepvriezer te nemen zodat de kern niet meer koud is.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Herfst,Winter
    Voorgerecht
    • Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Bouillon | Kip | Geconcentreerd
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 cl
    12,78 €/l
    €6,39
    S2017013103686100000
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
    F2005061600279500000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000