Fondue van de chef met witte porto
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldEindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 Porties
6 Porties
- 800 g Fondue ‘helft-helft’ Taste of Inspirations
- 3 dl witte porto
- 16 g maiszetmeel
- peper
- 200 g zwarte pensen
- 600 g krielaardappelen
- 1 dikke appel
- 100 g kleine gedroogde vijgen
- 100 g Medjool dadels
- 2 fijne stokbroodjes met noten en rozijnen (af te bakken)
- 150 g peperkoek met honing en noten Averbode
- 10 g boter
- 1 bosje tijm
- 150 g ontbijtspek
- 1 grote appel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1997022500234050000
S2003101400134980000
S2021021000507870000
F2011090900537000000
F2017022800365700000
F2021060800081980000
S2021010800488870000
S2021010800489010000
F2020100100069580000
S1981030600047380000
F2021080600085270000
F2021022500077570000
F2013012100549220000
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. kooktijd
- Kook de aardappelen in de schil zoals je zelf verkiest (kokend water of stoom).
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de stokbroodjes met noten en rozijnen gedurende 5 min.
- Wikkel elke aardappel in een half sneetje spek en prik er een takje tijm in. Schik ze in een ovenschaal en laat ze ± 10 min. braden.
- Snijd de appel in grove stukken en bak ze 5 min. goudbruin op een zacht vuurtje, in de gesmolten boter.
- Bereid de fondue volgens de instructies op de verpakking (de porto vervangt de vermelde witte wijn en kirsch).
- Snijd de beuling in schijfjes en schik hem met de andere garnituren op een schotel: grote stukken stokbrood en peperkoek, dadels, vijgen, gekookte appelblokjes en aardappelen met spek.
- Dien de fondue op met de garnituren en een mooie sla.
Kooktip
- Je kunt een uitgeholde pompoen als caquelon gebruiken. Braad hem 20 min in de oven om hem goed op te warmen. Giet er de fondue in; als ze tijdens het eten stolt, zet dan alles een paar minuutjes terug in de oven.
- Je kan 1 grote appel vervangen door 2 kleine appels.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1997022500234050000
S2003101400134980000
S2021021000507870000
F2011090900537000000
F2017022800365700000
F2021060800081980000
S2021010800488870000
S2021010800489010000
F2020100100069580000
S1981030600047380000
F2021080600085270000
F2021022500077570000
F2013012100549220000