Eend in mandarijnpannenkoekjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Lactose vrij
Eindejaar
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 16 Porties
- 3 clementines
- 90 g pak gerookte of gedroogde eendenfilet in sneetjes (90 g)
- 1 eetlepel hoi-sinsaus
- 4 lente-uitjes
- 16 blaadjes munt
- 2 wraps
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019112100046960000
F1987042300314800000
F2021022500077550000
S2000110600120100000
Begin met koken
- Verwijder het vet van de sneetjes eendenfilet (met een schaar gaat het makkelijk), snij ze in fijne reepjes.
- Pel 2 clementines, breek ze in 2 en snij elke helft in plakjes.
- Snij de uitjes in 2 en verwijder de groene helften. Snij de resterende helften in 2, snij ze dan in fijne staafjes.
- Pers het sap uit de 3e clementine, doe er 3 eetlepels van in een kommetje, voeg de Hoi Sin saus toe en meng met de klopper.
- Snij elke wrap in 8 driehoeken. Leg op de basis van elke driehoek staafjes ui, enkele reepjes eend en een plakje clementine. Bedruip met wat saus en rol op. Steek een blaadje munt onder de punt en steek alles vast met een houten prikker.
- Dek af en zet koel weg tot net voor het serveren.
Kooktip
Hoi Sin saus is een Chinese barbecuesaus die je vindt in de afdeling “wereldkeuken”.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 510; energie (kCal): 121; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 17,1; suikers (g): 4,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 49,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Eindejaar
Overig
Herfst,Winter
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019112100046960000
F1987042300314800000
F2021022500077550000
S2000110600120100000