Duo van pensen en appels met Luikse siroop
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld

Ingrediënten voor 4 Porties
- 750 g witte en zwarte pensen (bv. appel-calvados en rum-rozijnen)
- 4 appels
- 4 el Luikse siroop
- 1 takje verse rozemarijn
- 5 dl water
- 30 g boter
- peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

365
Pensen | Wit | Peterselie
3 × 360 gr

€8,37

Delhaize
Appels | Elstar | Verpakt
800 gr
€3,09

Meurens
Luikse siroop
450 gr
€2,49

Delhaize
Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
20 gr
€1,79
Reeds in je keuken

Spa
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
€4,29

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

365
Kruiden | Peper | Gemalen
100 gr

€1,25
Totaal:
€15,74
Begin met koken
Bereidingstijd: Bereidings- + baktijd: 20 min
- Schil en snijd de appelen in stukjes. Laat de helft van de boter in een braadpan smelten en stoof er de appelstukjes in aan. Voeg de Luikse siroop toe, de rozemarijn en het water. Laat zachtjes sudderen, maar zorg dat ze niet tot moes koken.
- Snijd intussen de pensen in schuine plakjes. Laat de rest van de boter in een grote antikleefpan smelten en bak de plakjes kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de plakjes over verwarmde borden, samen met de appels en de saus.
- Serveer met een puree van knolselder en aardappelen (half-om-half).
Kooktip
Pensen in mooie plakjes snijden lukt het best wanneer ze goed koud zijn.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

365
Pensen | Wit | Peterselie
3 × 360 gr

€8,37

Delhaize
Appels | Elstar | Verpakt
800 gr
€3,09

Meurens
Luikse siroop
450 gr
€2,49

Delhaize
Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
20 gr
€1,79
Reeds in je keuken

Spa
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
€4,29

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

365
Kruiden | Peper | Gemalen
100 gr

€1,25