Dimsums met kreeft
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldEindejaar,Romantisch diner
Snack
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 230 g patisseriebloem
- 1/4 bosje koriander
- bloem voor het werkoppervlak
- 3 gekookte babykreeften
- 3 cm gember (voor de saus)
- 1 soeplepel sojasaus (voor de vulling)
- 2 takjes groene ui (grof bieslook)
- 1 koffielepel mirin
- 4 soeplepels zuivere sesamolie
- 1 limoen (het sap)
- zout
- 1 mespuntje piment in poedervorm
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1985020600095970000
S2001040900005340000
S2010012200121990000
S2009071000012980000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. rusttijd + 8 min. kooktijd
- Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, de sesamolie en het zout toe, en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
- Pel voorzichtig de kreeften. Leg 2 staarten opzij en snijd ze in medaillons. Hak ruw de rest van het vlees en meng met de gepelde en geraspte gember, de sojasaus, de groene ui, de fijngeknipte korianderblaadjes, de mirin.
- Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met behulp van een vormpje of een kommetje en doe 1 koffielepel vulling in het midden. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje, plooi de schijfjes in tweeën en kleef ze dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien. Stoom de dimsums gedurende 8 min.
- Pel en rasp de gember. Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
- Op het bord: serveer de dimsums met de kreeftenmedaillons en de saus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1985020600095970000
S2001040900005340000
S2010012200121990000
S2009071000012980000
Laad nog 4 producten