Crostinis met geitenkaas en peperconfiture
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 12 Porties
- 1 limoen
- 200 g suiker
- 5 cl water
- 1 dik takje tijm
- 1/3 meergranen houthakkersbrood
- 1 Bûche geitenkaas Sainte Maure (200 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm (voor de crostini)
- peper
- fleur de sel
- 750 g zoete puntpaprika's Ramiro
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032300055460000
Reeds in je keuken
S2019011000148040000
S2021021000507870000
S2009102100019620000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 1.05 u kooktijd
- Pel de paprika's, ontpit ze en snijd ze in stukken. Mix de helft met het koud water. Giet dit mengsel en de rest van de paprika's in een stoofpan, met de suiker en de tijm. Breng aan de kook en laat 1 u op een zacht vuurtje pruttelen. Laat volledig afkoelen en voeg dan het limoensap toe.
- Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 sneetjes brood en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel de broodjes met olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en kruid met peper en zout. Bak ze 5 min goudbruin in de oven.
- Snijd de geitenkaas in plakjes; schik ze op de crostini zodra je ze uit de oven haalt om de kaas lichtjes te doen smelten. Overgiet met een beetje confituur en dien op bij het aperitief. Ook heel lekker als voorgerecht, met een slaatje.
Kooktip
- Je kunt de rest van de confituur in een bokaal in de koelkast bewaren.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Aperitief
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032300055460000
Reeds in je keuken
S2019011000148040000
S2021021000507870000
S2009102100019620000