Recept zoekresultatenCrostinis met geitenkaas en peperconfiture
Delhaize logo

Crostinis met geitenkaas en peperconfiture

Crostinis met geitenkaas en peperconfiture
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 200 g suiker
  • 5 cl water
  • 1 dik takje tijm
  • 1 geitenkaasbuche (van 200 g) Sainte Maure
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes tijm (voor de crostini)
  • 750 g zoete puntpaprika's Ramiro
  • 1 limoen
  • 1/3 meergranen houthakkersbrood
  • peper
  • fleur de sel
  • 200 g suiker
  • 5 cl water
  • 1 dik takje tijm
  • 1 geitenkaasbuche (van 200 g) Sainte Maure
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes tijm (voor de crostini)
  • 750 g zoete puntpaprika's Ramiro
  • 1 limoen
  • 1/3 meergranen houthakkersbrood
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 20 min + 1.05 u kooktijd
1
Pel de paprika's, ontpit ze en snijd ze in stukken. Mix de helft met het koud water. Giet dit mengsel en de rest van de paprika's in een stoofpan, met de suiker en de tijm. Breng aan de kook en laat 1 u op een zacht vuurtje pruttelen. Laat volledig afkoelen en voeg dan het limoensap toe.
2
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 sneetjes brood en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel de broodjes met olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en kruid met peper en zout. Bak ze 5 min goudbruin in de oven.
3
Snijd de geitenkaas in plakjes; schik ze op de crostini zodra je ze uit de oven haalt om de kaas lichtjes te doen smelten. Overgiet met een beetje confituur en dien op bij het aperitief. Ook heel lekker als voorgerecht, met een slaatje.
1
Pel de paprika's, ontpit ze en snijd ze in stukken. Mix de helft met het koud water. Giet dit mengsel en de rest van de paprika's in een stoofpan, met de suiker en de tijm. Breng aan de kook en laat 1 u op een zacht vuurtje pruttelen. Laat volledig afkoelen en voeg dan het limoensap toe.
2
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 sneetjes brood en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel de broodjes met olijfolie, bestrooi ze met geriste tijm en kruid met peper en zout. Bak ze 5 min goudbruin in de oven.
3
Snijd de geitenkaas in plakjes; schik ze op de crostini zodra je ze uit de oven haalt om de kaas lichtjes te doen smelten. Overgiet met een beetje confituur en dien op bij het aperitief. Ook heel lekker als voorgerecht, met een slaatje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Geit | Buche St Maure
Delhaize Geit | Buche St Maure
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
5 × 175 gr
3 voor €5
2
49
Limoenen
Delhaize Limoenen
500 gr
2+1 gratis
2
59
Brood | Toast | Volkoren
Delhaize Brood | Toast | Volkoren
250 gr
0
99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
59
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Totaal:
€25,15

Deze recepten kan je ook leuk vinden