Croque-monsieur met asperges, mozzarella en krokante ham
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 sneetjes Bayonneham
- 1 bussel groene asperges
- 8 dikke sneetjes vijfgranentraditiebrood
- 3 bollen mozzarella di bufala (3 x 125 g)
- 2 el olijfolie
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016030100528800000
F1986053100300700000
S2020070800444640000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de sneetjes Bayonneham op. Bak ze +- 8 min. goudbruin (draai ze na 4 min. om), tot ze mooi krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges, maar schil ze niet. Kook de asperges naargelang hun dikte 4 à 6 min. in kokend water (of stoom ze).
- Verwarm een grill. Smeer 4 sneetjes brood lichtjes in met olijfolie, draai ze om en beleg ze als volgt: eerst de mozzarellaplakjes, een draai van de pepermolen, dan de warme asperges en ten slotte de krokante ham. Bedek elke croque met een 2de sneetje brood en smeer de bovenkant lichtjes in met olijfolie. Bak de croques aan beide kanten goudbruin op een matig vuurtje.
- Snijd de croques in 2 en dien ze warm op met een tomatenslaatje. Dit is ook een supergerechtje voor een brunch.
Tip: Deze luxecroques zijn ook heerlijk met gerookte zalm (die je uiteraard niet in de oven moet bakken) in plaats van ham.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 951; energie (kCal): 228; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 12,9; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 626,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016030100528800000
F1986053100300700000
S2020070800444640000