Recept zoekresultatenCrème van linzen
Delhaize logo
A
Crème van linzenA

Crème van linzen

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 240 g blonde of groene linzen
  • 2 dl room
  • 1,5 l water
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el currypoeder
  • 2 stengels prei
  • 2 e.l. olijfolie
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 240 g blonde of groene linzen
  • 2 dl room
  • 1,5 l water
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el currypoeder
  • 2 stengels prei
  • 2 e.l. olijfolie
  • 4 takjes platte peterselie

Begin met koken

20 min. + 55 min. kooktijd
1
Doe de linzen in een kookpot, voeg het koude water toe, samen met de grofgehakte ui(en), de wortel(s) in dikke schijfjes, de curry en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 45 min. sudderen, tot de linzen zacht zijn. 
2
Snijd ondertussen de preistengels in schijfjes en fruit aan in een pan met de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. slinken op een zacht vuurtje. 
3
Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Giet ze door een puntzeef, pers goed uit en warm op met de room. Breng verder op smaak met peper en zout. 
4
Dien de soep heet op, werk af met schijfjes prei en platte peterselie.
1
Doe de linzen in een kookpot, voeg het koude water toe, samen met de grofgehakte ui(en), de wortel(s) in dikke schijfjes, de curry en het kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat 45 min. sudderen, tot de linzen zacht zijn. 
2
Snijd ondertussen de preistengels in schijfjes en fruit aan in een pan met de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. slinken op een zacht vuurtje. 
3
Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Giet ze door een puntzeef, pers goed uit en warm op met de room. Breng verder op smaak met peper en zout. 
4
Dien de soep heet op, werk af met schijfjes prei en platte peterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 284; energie (kCal): 68; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 540,74
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 284; energie (kCal): 68; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 540,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Bruine linzen | Bio

Kazidomi

Bruine linzen | Bio

240 gr

Bio

€1,49

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Paste | Red curry

So Thai

Paste | Red curry

110 gr

€2,45

Prei | Fijngesneden

Delhaize

Prei | Fijngesneden

300 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€16,18

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.