Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 40 cl slagroom met 30% vetgehalte
- 85 g biohavervlokken
- 7 eetlepels whisky
- 3 eetlepels acaciahoning
- 400 g frambozen (vers of uit de diepvries)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012082400261300000
S2001053100094430000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Laat de oven voorverwarmen op 160°C.
- Strooi de havervlokken over een ovenplaat bedekt met bakpapier en laat ze goudbruin worden. Draai de havervlokken af en toe. Haal uit de oven en giet onmiddellijk de whisky over de vlokken. Meng goed en laat afkoelen op de ovenplaat.
- Klop de slagroom en doe er op het einde voorzichtig mengend de honing bij.
- Doe afwisselend een laag havervlokken, frambozen en slagroom in coupes of glazen. Werk af met enkele frambozen. Zet koel tot het dessert opgediend wordt.
Kooktip
Zet je kom en klopper 1 uur van tevoren in de koelkast. Je zult zien dat de slagroom zo klaar is.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 886; energie (kCal): 213; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 11; suikers (g): 6; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 267,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012082400261300000
S2001053100094430000