1
Schil oppervlakkig de zestes van de citroen. Breng de slierten in een steelpan met water aan de kook en laat 30 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Giet de zestes af en hak fijn.
2
Meng de boter en de rietsuiker in de keukenrobot tot een schuimige massa. Voeg dan het ei, het eigeel, de saffraan, de gehakte citroenschil en het citroensap toe. Klop nog enkele minuten op en voeg dan de bloem, het zout en het bakpoeder toe. Kneed tot een homogeen deeg.
3
Maak een rol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
4
Verwarm de oven voor op 175°C.
5
Vorm 12 grote deegbollen en rol ze door de bloemsuiker. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, zonder dat ze elkaar raken. Bak de deegbolletjes 15 min. in de oven.
6
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
1
Schil oppervlakkig de zestes van de citroen. Breng de slierten in een steelpan met water aan de kook en laat 30 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Giet de zestes af en hak fijn.
2
Meng de boter en de rietsuiker in de keukenrobot tot een schuimige massa. Voeg dan het ei, het eigeel, de saffraan, de gehakte citroenschil en het citroensap toe. Klop nog enkele minuten op en voeg dan de bloem, het zout en het bakpoeder toe. Kneed tot een homogeen deeg.
3
Maak een rol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
4
Verwarm de oven voor op 175°C.
5
Vorm 12 grote deegbollen en rol ze door de bloemsuiker. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, zonder dat ze elkaar raken. Bak de deegbolletjes 15 min. in de oven.
6
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.