Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenCookies met citroen
Delhaize logo

Cookies met citroen

Cookies met citroen
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 3 el bio citroensap
  • 250 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 100 g bloemsuiker
  • 1/2 dopje saffraandraadjes
  • 1/2 kl zout
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 2 el citroenzeste bio
  • 125 g boter
  • 3 el bio citroensap
  • 250 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 100 g bloemsuiker
  • 1/2 dopje saffraandraadjes
  • 1/2 kl zout
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 2 el citroenzeste bio
  • 125 g boter

Begin met koken

: 20 min. + 45 min. baktijd + 1 u. rusttijd
1
Schil oppervlakkig de zestes van de citroen. Breng de slierten in een steelpan met water aan de kook en laat 30  min. pruttelen op een zacht vuurtje. Giet de zestes af en hak fijn.
2
Meng de boter en de rietsuiker in de keukenrobot tot een schuimige massa. Voeg dan het ei, het eigeel, de  saffraan, de gehakte citroenschil en het citroensap toe. Klop nog enkele minuten op en voeg dan de bloem, het zout en het bakpoeder toe. Kneed tot een homogeen deeg.
3
Maak een rol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
4
Verwarm de oven voor op 175°C.
5
Vorm 12 grote deegbollen en rol ze door de bloemsuiker. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, zonder dat ze elkaar raken. Bak de deegbolletjes 15 min. in de oven. 
6
Laat de koekjes afkoelen op een rooster. 
1
Schil oppervlakkig de zestes van de citroen. Breng de slierten in een steelpan met water aan de kook en laat 30  min. pruttelen op een zacht vuurtje. Giet de zestes af en hak fijn.
2
Meng de boter en de rietsuiker in de keukenrobot tot een schuimige massa. Voeg dan het ei, het eigeel, de  saffraan, de gehakte citroenschil en het citroensap toe. Klop nog enkele minuten op en voeg dan de bloem, het zout en het bakpoeder toe. Kneed tot een homogeen deeg.
3
Maak een rol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat 1 u in de koelkast rusten.
4
Verwarm de oven voor op 175°C.
5
Vorm 12 grote deegbollen en rol ze door de bloemsuiker. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, zonder dat ze elkaar raken. Bak de deegbolletjes 15 min. in de oven. 
6
Laat de koekjes afkoelen op een rooster. 
Nutritionele informatie
Energie: 227 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Picknick
Dessert
Snack

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
89
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Kruiden | Saffraan
Santa Maria Kruiden | Saffraan
0,5 gr
9
09
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
2de tegen -50%
1
29
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€22,09