Chocolademoelleux met gember
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Romantisch diner,Vaderdag
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 2 Porties
- 2 eieren
- 1 el bloem
- 45 g rietsuiker
- 100 g pure chocolade
- 1 cm gember
- 40 g gezouten boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2008040100151050000
S2012112900062020000
F2021022500077690000
F2007042300161600000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 12 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Smelt de boter en 2/3 van de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
- Klop de eieren en de suiker op tot het mengsel schuimig wordt en in volume verdubbelt. Voeg het boterchocolademengsel en de bloem toe. Rasp de gember grof (je hoeft hem niet te schillen) en pers de pulp uit bovenhet deeg. Meng.
- Snijd 1/3 van de chocolade in 4 vierkantjes.
- Bekleed 2 uitsteekvormen van 7 cm diameter met een strook bakpapier en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Giet er de helft van het deeg in, voeg 2 stukken chocolade in elke vorm toe en bedek met de rest van het deeg.
- Bak 12 min .in de oven.
Kooktip
Moelleux perfect bakken is een delicate zaak en hangt ook af van het type oven, de diameter van de uitsteekvormen ... Fan van ‘zero risk’? Bak ze in vuurvaste potjes, zo vermijd je problemen als ze nog te vloeibaar zijn.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Romantisch diner,Vaderdag
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2008040100151050000
S2012112900062020000
F2021022500077690000
F2007042300161600000
Laad nog 2 producten