Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCarpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette
Delhaize logo
  • Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Voorgerecht
Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g Ardense forelfilets taste of Inspirations
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen (het sap)
  • 1 limoen (zeste)
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 1/3 rood chilipepertje
  • 10 g verse muntblaadjes
  • enkele verse muntblaadjes (voor de afwerking)
  • 2 cm gember
  • peper
  • zeezout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,59 €/st
    €1,59
    F1986053100324600000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Munt | Vers | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100311900000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. marineertijd

    1. Ontvel de forel: leg de filet met de velkant naar beneden op een plank. Houd met 2 vingers het uiteinde goed vast en snijd met een scherp mesje voorzichtig het vel van de filet. 
    2. Haal de pitjes uit de granaatappel. 
    3. Maak de vinaigrette: kneus het teentje knoflook en snijd de muntblaadjes, het blokje gember, de sjalot en het chilipepertje fijn. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid bij met peper en zeezout en laat 30 min trekken. Zeef de vinaigrette.
    4. Snijd de forelfilets in flinterdunne sneetjes, leg op een bord of schaal en nappeer met de vinaigrette. Werk af met de muntblaadjes en de granaatappelpitjes. 


    TIP: 
    Zo haal je granaatappelpitjes gemakkelijk uit de granaatappel: snijd de vrucht in 2, houd een helft ondersteboven boven een kom en klop er zachtjes met een houten lepel op. De pitjes zullen netjes in de kom vallen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Romantisch diner,Eindejaar
    Zomer
    Voorgerecht
    • Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,59 €/st
    €1,59
    F1986053100324600000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Munt | Vers | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100311900000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000