Carpaccio van forel met limoen-gembervinaigrette
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g Ardense forelfilets taste of Inspirations
- 1 granaatappel
- 2 limoenen (het sap)
- 1 limoen (zeste)
- 1 sjalot
- 1 knoflookteen
- 1/3 rood chilipepertje
- 10 g verse muntblaadjes
- enkele verse muntblaadjes (voor de afwerking)
- 2 cm gember
- peper
- zeezout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100324600000
F2015060500309010000
F1986053100311900000
F2021022500077690000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. marineertijd
- Ontvel de forel: leg de filet met de velkant naar beneden op een plank. Houd met 2 vingers het uiteinde goed vast en snijd met een scherp mesje voorzichtig het vel van de filet.
- Haal de pitjes uit de granaatappel.
- Maak de vinaigrette: kneus het teentje knoflook en snijd de muntblaadjes, het blokje gember, de sjalot en het chilipepertje fijn. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, kruid bij met peper en zeezout en laat 30 min trekken. Zeef de vinaigrette.
- Snijd de forelfilets in flinterdunne sneetjes, leg op een bord of schaal en nappeer met de vinaigrette. Werk af met de muntblaadjes en de granaatappelpitjes.
TIP:
Zo haal je granaatappelpitjes gemakkelijk uit de granaatappel: snijd de vrucht in 2, houd een helft ondersteboven boven een kom en klop er zachtjes met een houten lepel op. De pitjes zullen netjes in de kom vallen.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Zomer
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100324600000
F2015060500309010000
F1986053100311900000
F2021022500077690000
Laad nog 4 producten