Butternutpannenkoekjes met gegrilde groenten en een zachtgekookt eitje
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Halloween
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 eieren
- 3 eieren (voor de pannenkoekjes)
- 1 kg butternutpompoen
- 125 g verse geitenkaas
- 75 g parmigiano
- 1 el olijfolie (voor de pannenkoekjes)
- 4 cl olijfolie (voor de vinaigrette)
- 2 el olijfolie (voor de groenten)
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse oregano
- enkele blaadjes verse oregano
- ‘Chili Explosion’ Santa Maria naar smaak
- 250 g gekookte rode bieten met het sap
- 1 dl water
- 1 el zachte azijn, zoals sherryazijn
- 2 pastinaken
- 2 gele wortelen
- 2 paarse wortelen
- 1 mespuntje Espelettepeper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2006052400184400000
F2013060500731700000
F2021022500077570000
F2003090400318210000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rasp de butternut met de grove rasp en meng in een kom met de eieren, de geitenkaas, de tijm, de oregano, de geraspte parmigiano, de ‘Chili Explosion’-kruiden en peper en zout.
- Snijd de wortelen en de pastinaken in de lengte in 2 zonder ze te schillen. Leg ze in een ovenschaal en bedruppel ze met de olijfolie. Bak ze 20 min. in de oven.
- Verwarm een pan met olijfolie op een middelhoog vuur. Zet de uitsteekvorm in de pan, giet ¼ van het mengsel erin, neem de uitsteekvorm weg en bak 3 min. langs elke kant. Herhaal tot je voor iedereen een pannenkoekje hebt.
- Kook intussen de eieren 5 min. en 30 sec. en laat ze afkoelen om ze te pellen. Snijd ze nog niet.
- Mix de ingrediënten voor de rodenbietenvinaigrette in de blender.
- Schik de groenten en de pannenkoekjes samen op een bord en snijd de eitjes in 2 net voor het opdienen. Werk af met de rodebietenvinaigrette, een mespuntje Espelettepeper en enkele verse oreganoblaadjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 443; energie (kCal): 106; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 3,5; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 709,67
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Halloween
Herfst,Winter
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2006052400184400000
F2013060500731700000
F2021022500077570000
F2003090400318210000
Laad nog 4 producten