Brochettes van meloen en eend
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 Cavaillonmeloen
- 2 eendenborsten
- 2 eetlepels berghoning
- 5 g verse tijm
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 1 sinaasappel (het sap)
- satéstokjes of spiesen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2007062600338410000
F2009101900545110000
S2005090800094310000
F2021022500077570000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. marineertijd
- Maak de saus: doe de balsamicoazijn met het sap van de sinaasappel in een pannetje en laat 5 min. inkoken op een hoog vuur tot je een stroperige saus hebt.
- Hak de tijm fijn.
- Snijd de meloen in stukken en marineer 10 min. in de berghoning en de fijngehakte tijm.
- Maak ruitvormige inkepingen in het vet van de eendenborsten. Bak ze op een zacht vuurtje tot het vet een knapperig bruin korstje wordt. Giet het gesmolten vet tijdens het bakken weg. Het vlees moet nog rosé zijn vanbinnen.
- Bak de meloen kort in de grillpan.
- Snijd de eendenborsten in stukken en rijg samen met de stukken meloen op de spiesen of satéstokjes. Dien op met de balsamico-sinaasappelsaus.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 102; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 5,3; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 351,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2007062600338410000
F2009101900545110000
S2005090800094310000
F2021022500077570000
Laad nog 3 producten