Brioche in een potje
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Ontbijt
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 eieren
- 30 g zachte blauwe bessen
- 30 g zachte veenbessen
- 1 peer
- 10 g pijnboompitten
- 50 g briochebrood of broodrestjes
- 3 dl melk
- 80 g rietsuiker
- 1 vanillestokje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2001070900327320000
F2014032600320400000
F2021102100089360000
S2021011900496970000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Snijd de peer met schil in blokjes en verdeel ze over 4 vuurvaste potjes.
- Snijd de brioche in 4 stukken en verdeel over de potjes.
- Verdeel de zachte blauwe bessen, de zachte veenbessen en de pijnboompitten over de potjes.
- Snijd het vanillestokje overlangs in 2. Meng de melk, de rietsuiker, het vanillestokje en de eieren. Haal het vanillestokje eruit en verdeel dit mengsel over de potjes en zet in de oven. Bak ± 20 min.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 620; energie (kCal): 148; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 20,4; suikers (g): 17,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 291,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Lente,Zomer
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2001070900327320000
F2014032600320400000
F2021102100089360000
S2021011900496970000
Laad nog 4 producten