Bietentaartjes met Li P’tit Rossé
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 rol bladerdeeg (of 4 vierkantjes van bladerdeeg)
- 100 g Li P’tit Rossê met rauwe melk bio
- 3 gekookte rode biobiet
- 2 rode uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koffielepel karwijzaadjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012031300129700000
F2003050900167400000
F2008061600314730000
F2015070200360600000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de uien in fijne ringen en fruit ze gedurende 10 min in 1 eetlepel olijfolie. Voeg zout en peper toe.
- Snijd ondertussen 4 grote schijven uit het bladerdeeg aan de hand van een kom. Leg die op een ovenplaat bedekt met bakpapier en prik er met een vork gaatjes in. Snijd de kaas en de biet in plakjes.
- Verdeel de uien over de schijven bladerdeeg. Leg de kaas in het midden en leg vervolgens de plakjes biet er in een rozetvorm bovenop. Bak gedurende 20 min in de oven.
- Laat de taartjes afkoelen op het bakpapier alvorens ze eraf te nemen.
- Dien op met een lekkere salade van veldsla.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 392; energie (kCal): 94; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 5,3; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 155,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012031300129700000
F2003050900167400000
F2008061600314730000
F2015070200360600000
Laad nog 2 producten