Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenBalletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti
Delhaize logo
  • Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

door Jeroen De Pauw
Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 1 kg trostomaten
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g oude cheddar
  • 100 g kaasdip ‘trempette tipo parmigiani’ (Canapé)
  • 5 el olijfolie (voor de groenten)
  • 1 el olijfolie (voor het bakken van de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 1 kg trostomaten
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g oude cheddar
  • 100 g kaasdip ‘trempette tipo parmigiani’ (Canapé)
  • 5 el olijfolie (voor de groenten)
  • 1 el olijfolie (voor het bakken van de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruidenmix

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
2
Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
3
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
4
Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
5
Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
2
Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
3
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
4
Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
5
Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Hoevevarken | Ardens
Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
2 × +/- 350 gr
+/-€
4
72
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    19
    Venkel
    Delhaize Venkel
    500 gr
    1
    79
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39
    Spaghetti
    Bertagni Spaghetti
    500 gr
    3
    85
    Kaas Sneden |Cheddar
    La Vache qui rit Kaas Sneden |Cheddar
    200 gr
    2de tegen -60% Online
    5
    55
    Kaas pesto | Dip
    Delhaize Kaas pesto | Dip
    2 × 90 gr
    2
    69
    Olijfolie | Classico
    Bertolli Olijfolie | Classico
    75 cl
    2de tegen -30%
    12
    55
    Basilicum | Verpakt
    Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Italiaanse
    Delhaize Kruiden | Italiaanse
    12 gr
    1
    19

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Totaal:
    +/-€59,89