Recept zoekresultatenBalletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti
Delhaize logo
  • Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti
Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 1 kg trostomaten
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g oude cheddar
  • 100 g kaasdip ‘trempette tipo parmigiani’ (Canapé)
  • 5 el olijfolie (voor de groenten)
  • 1 el olijfolie (voor het bakken van de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 1 kg trostomaten
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g oude cheddar
  • 100 g kaasdip ‘trempette tipo parmigiani’ (Canapé)
  • 5 el olijfolie (voor de groenten)
  • 1 el olijfolie (voor het bakken van de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruidenmix

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
2
Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
3
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
4
Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
5
Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
2
Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
3
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
4
Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
5
Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | 100% Varken | Gekruid

Delhaize

Gehakt | 100% Varken | Gekruid

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,99

Tomaat | Van Vroeger

Delhaize

Tomaat | Van Vroeger

2 × 750 gr

€11,98

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Pasta | Spaghetti n.12

De Cecco

Pasta | Spaghetti n.12

500 gr

€2,49

Cheddar | Geraspt

Delhaize

Cheddar | Geraspt

150 gr

€3,55

Kaas pesto | Dip

Delhaize

Kaas pesto | Dip

2 × 90 gr

€5,50

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Italiaanse

Delhaize

Kruiden | Italiaanse

12 gr

€1,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€48,00

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.