Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBalletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti
Delhaize logo
  • Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti

door Jeroen De Pauw
Balletjes met pijnboompitten, homemade tomatensaus en spaghetti
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 1 kg trostomaten
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g oude cheddar
  • 100 g kaasdip ‘trempette tipo parmigiani’ (Canapé)
  • 5 el olijfolie (voor de groenten)
  • 1 el olijfolie (voor het bakken van de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 1 kg trostomaten
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g oude cheddar
  • 100 g kaasdip ‘trempette tipo parmigiani’ (Canapé)
  • 5 el olijfolie (voor de groenten)
  • 1 el olijfolie (voor het bakken van de balletjes)
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruidenmix

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
2
Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
3
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
4
Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
5
Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
2
Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
3
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
4
Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
5
Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid
Delhaize Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid
500 gr
4
75
Tomaten | Van Vroeger
Delhaize Tomaten | Van Vroeger
2 × 750 gr
5
99
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Pasta | Spaghetti n.5
Barilla Pasta | Spaghetti n.5
500 gr
3+3 gratis
1
79
Kaas Sneden |Cheddar
La Vache qui rit Kaas Sneden |Cheddar
200 gr
2+1 gratis
5
39
Dip | Salsa
Santa Maria Dip | Salsa
250 gr
2+1 gratis
2
55
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Kruiden | Italiaanse
    Delhaize Kruiden | Italiaanse
    40 gr
    1
    85

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Totaal:
      €48,77