Aspic van rivierkreeften met kerstomaten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hapjes
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 palmharten
- 15 cl kreeftenfond (in bokaal)
- 2 eetlepels gehakte dille
- 4 takjes dille voor de afwerking
- 2 gelatineblaadjes
- 1 limoen (het sap)
- 4 kerstomaten
- peper
- 70 g rivierkreeftenvlees
- 1 koffielepel Worcestersaus
- 10 cl zoete witte wijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011400296110000
S2004011908020090000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + koeltijd 2 u
- Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
- Giet de kreeftenfond, de witte wijn, het sap van de limoen en de worcestersaus in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en de gehakte dille. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Giet een bodem van 1 cm van deze bouillon in 4 glazen en laat in de koelkast opstijven.
- Snij intussen de palmharten in blokjes en de kerstomaten in 4.
- Verdeel de palmharten, het rivierkreeftenvlees en de kerstomaten over de glazen. Giet er de rest van de bouillon bovenop en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
- Serveer koel, afgewerkt met dille.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 178; energie (kCal): 43; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 82,82
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Lente,Zomer
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011400296110000
S2004011908020090000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000