Recept zoekresultatenAspic van rivierkreeften met kerstomaten
Delhaize logo
  • Aspic van rivierkreeften met kerstomaten

Aspic van rivierkreeften met kerstomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hapjes
Aspic van rivierkreeften met kerstomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 palmharten
  • 15 cl kreeftenfond (in bokaal)
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 4 takjes dille voor de afwerking
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 limoen (het sap)
  • 4 kerstomaten
  • peper
  • 70 g rivierkreeftenvlees
  • 1 koffielepel Worcestersaus
  • 10 cl zoete witte wijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rivierkreeftjes | Gekookte
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    125 gr
    39,92 €/kg
    €4,99
    F2009011400296110000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + koeltijd 2 u

    1. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
    2. Giet de kreeftenfond, de witte wijn, het sap van de limoen en de worcestersaus in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en de gehakte dille. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
    3. Giet een bodem van 1 cm van deze bouillon in 4 glazen en laat in de koelkast opstijven.
    4. Snij intussen de palmharten in blokjes en de kerstomaten in 4.
    5. Verdeel de palmharten, het rivierkreeftenvlees en de kerstomaten over de glazen. Giet er de rest van de bouillon bovenop en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
    6. Serveer koel, afgewerkt met dille.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 178; energie (kCal): 43; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 82,82
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Overig
    Lente,Zomer
    Hapjes
    • Aspic van rivierkreeften met kerstomaten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rivierkreeftjes | Gekookte
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    125 gr
    39,92 €/kg
    €4,99
    F2009011400296110000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000