Ardense forellen met ananas-muntdressing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Moederdag
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 Ardense forellen taste of Inspirations (± 360 g)
- 1/4 ananas
- 2 biolimoenen
- 2 el gembersiroop (uit een pot gemberballetjes)
- 2 el olijfolie
- 12 muntblaadjes
- 1 eetlepel roze peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100311900000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Wrijf met je vingers over de Ardense forellen om de graten te vinden en verwijder ze met een pincet. Bedek de bodem van een sauteerpan met houtsnippers, leg er een stoommandje bovenop en schik er de Ardense forellen in, met de velkant naar onder. Verwarm op een matig vuurtje tot de snippers zwart worden. Zet het deksel op de pan en laat de forellen 10 min roken, tot ze halfgaar zijn. Haal het stoommandje uit de pan en laat afkoelen.
- Rasp de zeste van 1 limoen fijn en houd hem apart. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Mix de ananasblokjes fijn met het sap van de geraspte limoen, de gembersiroop en de helft van de muntblaadjes. 223 Vetten: 12 g - Koolhydraten: 12 g PORT. KCAL/ Vezels: 1 g - Eiwitten: 16 g • 4 Ardense forellen taste of Inspirations (± 360 g) Giet door een puntzeef.
- Verwijder eventueel het vel van de forellen, snijd ze fijn en verdeel ze over de borden. Besprenkel de vis met een scheutje olijfolie en overgiet hem met wat dressing. Bestrooi met de limoenzeste, de rest van de gesnipperde munt en roze peper. Werk af met kleine schijfjes limoen en serveer.
Tip: Gooi de kroon van de ananas niet weg en gebruik de blaadjes als originele afwerking van dit voorgerecht.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 2,5; vezels (g): 2; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 251,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100311900000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000