Aardappelkoekje met bresaola
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- basilicumblaadjes
- 70 g bresaola
- 4 champignons
- 600 g diepgevroren rösti
- 6 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013100200732000000
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Leg de nog diepgevroren rösti op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 15 min., draai ze om en bestrooi ze met de kaas. Bak ze nog 15 min. extra.
- Snij ondertussen de champignons in fijne schijfjes en haal de sneetjes bresaola uit elkaar. Leg een sneetje op elke rösti, schik er een schijfje champignon op en vervolgens een blaadje basilicum.
- Serveer meteen.
Kooktip
Besprenkel de champignonschijfjes met citroensap indien je ze op voorhand bereidt, dat voorkomt het verkleuren.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 717; energie (kCal): 172; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 17,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 117,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013100200732000000