Recept zoekresultatenAardappelgratin met champignons
Delhaize logo
  • Aardappelgratin met champignons

Aardappelgratin met champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Moederdag,Kids
Hoofdgerecht
Aardappelgratin met champignons

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g aardappelen
  • 500 g witte champignons
  • 40 cl melk
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 zakje geraspte parmezaan
  • 6 blaadjes salie
  • 30 g zadenmix
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,68 €/kg
    €3,35
    F1986053100381300000
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015030200328500000
  • 6 Zadenmix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2014050900104120000
  • Begin met koken

    1. Doe de melk, de room, zout en de geperste lookteentjes in een kookpot. Voeg de in plakjes (3 mm) gesneden aardappelen toe, dek af en breng langzaam aan de kook. Laat 12 min. sudderen op heel zacht vuur : de aardappelen moeten gaar, maar toch nog vast zijn.
    2. Wrijf intussen de champignons schoon met een keukendoek (spoel ze niet in water). Snij ze in plakjes en bak ze in een braadpan in 2 eetlepels olie tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
    3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    4. Neem de gare aardappelen met een schuimspaan uit de kookpot en meng ze met de champignons. Verdeel alles over een ovenschaal.
    5. Zet de kookpot met de melk terug op het vuur, voeg de helft van de parmezaan toe en de gesnipperde salieblaadjes. Verwarm zachtjes tot de kaas goed gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en giet op de aardappelen.
    6. Bestrooi met de rest van de parmezaan en met de zadenmix. Zet 20 min. in de oven.
    7. Maak een salade met de in twee gesneden kerstomaten, de spinazieblaadjes, 3 eetlepels olie, de azijn en een beetje zout. Serveer bij de gratin.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Moederdag,Kids
    Diner
    Zomer,Winter
    Hoofdgerecht
    • Aardappelgratin met champignons

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,68 €/kg
    €3,35
    F1986053100381300000
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015030200328500000
  • 6 Zadenmix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2014050900104120000