Recept zoekresultatenTrio van gegrilde oesters
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:41
    C
  • Trio van gegrilde oesters

Trio van gegrilde oesters

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Barbecue
Lunch
Trio van gegrilde oestersC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g geraspte manchego (voor de garnituur met manchego en pili-pili)
  • 1 koffielepel geraspte citroenschil (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 20 g panko of paneermeel
  • 1 eetlepel gehakte lente-ui (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 2 takjes dragon of basilicum (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 3 takjes bladpeterselie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 1 koffielepel pili-pilivlokken of Chili mix (market fresh) (voor de garnituur met manchego en pili-pili)
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 8 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 24 holle oesters (creuses)
  • 30 g wakame (voor de garnituur met tomaat en wakame)
  • 1 kleine sjalot (voor de garnituur met tomaat en wakame)
  • 1 eetlepel rijstazijn (voor de garnituur met tomaat en wakame)
  • 2 eetlepels mirin (voor de garnituur met tomaat en wakame)
  • 1 tomaat
  • 1,5 kg grof zout
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Holle Ierse oesters
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2011101900215800000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Mirin seasoning
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    23,00 €/kg
    €3,45
    Afhaling vanaf 13/08
    S2010012200121990000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 3 min baktijd

    1. Oesters met tomaat en wakame: ontpit en snij de tomaat in heel kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn. Voeg de mirin en de azijn toe en meng. Verdeel over 1/3 geopende oesters.
    2. Oesters met manchego en pili-pili: meng de manchego met het geperste lookteentje en de olie. Verdeel over 1/3 geopende oesters.
    3. Oesters met kruiden en citroencrumble: laat de panko en de geperste look lichtbruin bakken in 1/4 olie. Neem van het vuur en voeg de citroenschil toe. Zet opzij. Mix de kruiden met de lente-ui, 3/4 olie, peper en zout. Verdeel deze mix over 1/3 geopende oesters.
    4. Leg de oesters op het barbecuerooster en laat ze ongeveer 3 min grillen (tot het vocht begint te borrelen!)
    5. Schik de oesters op een bedje van grof zout. Werk die met kruiden af met de citroencrumble, die met tomaat met de wakame en die met manchego met de pili-pili. Kruid eventueel met peper.

    Kooktip

    Het ideale voorgerecht voor een chique barbecue!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 785; energie (kCal): 190; vetten (g): 15,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 2,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 382,09
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Lunch
    • 00:00
      -00:41
      C
    • Trio van gegrilde oesters

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Holle Ierse oesters
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2011101900215800000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Mirin seasoning
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    23,00 €/kg
    €3,45
    Afhaling vanaf 13/08
    S2010012200121990000