Recept zoekresultatenZuurkool uit de Elzas
Delhaize logo
  • Zuurkool uit de ElzasD

Zuurkool uit de Elzas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Zuurkool uit de ElzasD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 ui
  • Zwarte peper
  • 1 gerookt hammetje
  • 200 g gerookt spek
  • 400 g varkensschouder
  • 200 g vers spek
  • 2 worsten van Montbéliard
  • 1 worst van Morteau
  • 6 Straatsburgse worsten (knakworsten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 kg rauwe zuurkool (zuurkool natuur)
  • 1 feuille laurierblad
  • 6 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 koffielepel karwijzaad
  • 50 cl Riesling
  • 6 Charlotte-aardappelen
  • 30 g boter
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 2u kooktijd

  1. Was de zuurkool met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Laat de boter smelten in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui aan op een zacht vuurtje, zonder dat ze kleurt. Voeg de zuurkool, de gehakte knoflook, het laurierblad, de kruidnagels, de jeneverbessen en het karwijzaad toe. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het spek toe. Strooi zout en peper, dek af en laat gedurende 1u30 koken op een zacht vuurtje terwijl je regelmatig roert en het niveau van de vloeistof controleert. Voeg wat wijn toe indien nodig.
  3. Schil de aardappelen en doe ze bij in de kookpot met het gerookte hammetje, de worsten van Montbéliard en de worst van Morteau. Laat 25 min verder koken en voeg dan de knakworsten toe. Laat nog 5 min sudderen.
  4. Leg de zuurkool op een schotel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 841; energie (kCal): 202; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 13; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 1591,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • Zuurkool uit de ElzasD