Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZuurkool met appelen en kip
Delhaize logo
 • Zuurkool met appelen en kipB

Zuurkool met appelen en kip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Zuurkool met appelen en kipB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 300 g aardappelen (type Charlotte)
 • 400 g appelen (Boskoop)
 • 1 geroosterde kip
 • 1 koffielepel komijnpoeder
 • 1 ui
 • 2 kruidnagels
 • 2 blaadjes laurier
 • 520 g zuurkool met witte wijn

Begin met koken

 1. Pel de ui en prik er de kruidnagels in.
 2. Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes.
 3. Doe de helft van de zuurkool in een kookpan met dikke bodem. Verdeel hierover de appelschijfjes, de stukken kip, de ui en de laurierbladeren.
 4. Bestrooi met peper en komijn en overdek alles met de rest van de zuurkool. Overgiet het geheel met 20 cl water, dek af en laat 20 minuten koken op laag vuur.
 5. Schil de aardappel, rasp ze fijn en doe ze bij de zuurkool.
 6. Dek af en laat nog 20 minuten koken op laag vuur.
 7. Serveer goed warm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 167; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 14,2; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 871,91
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Zuurkool met appelen en kipB