Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZoete courgettecake en citroenglazuur
Delhaize logo
  • Zoete courgettecake en citroenglazuurD

Zoete courgettecake en citroenglazuur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Zoete courgettecake en citroenglazuurD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 4 eieren
  • 1 courgette
  • 1/2 biocitroen
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g zachte boter
  • 1 snuifje zout
  • 1/2 biocitroen (voor het glazuur)
  • 1 yoghurt met citroen (voor het glazuur)
  • 100 g bloemsuiker (voor het glazuur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 1 u baktijd)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de malse boter met de suiker en voeg er dan de eieren, de bloem en het zout aan toe. Meng alles met een garde tot een homogeen deeg.
  2. Rasp de courgette op een natte en goed uitgewrongen keukendoek. Maak een strakke bundel met de keukendoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Schep de geraspte courgette bij het deeg, samen met de fijngeraspte citroenzeste.
  3. Bekleed een cakevorm met bakpapier, giet er het deeg in en bak 1 u in de oven. Ontvorm de cake en laat hem op een taartrooster afkoelen.
  4. Meng de yoghurt met de bloemsuiker. Voeg naar eigen smaak een beetje citroensap en/of fijngeraspte citroenzeste toe. Overgiet de cake net voor het opdienen met glazuur.

Tip: Voor een dikker glazuur, vervang je gewoon de yoghurt door verse kaas uit een vlootje.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 288 kcal - Vetten: 13,5 g - Koolhydraten: 36,1 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 4,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • Zoete courgettecake en citroenglazuurD