Recept zoekresultatenZoete aardappelstoemp met spinazie en kippenworst
Delhaize logo
 • Zoete aardappelstoemp met spinazie en kippenworstC

Zoete aardappelstoemp met spinazie en kippenworst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Zoete aardappelstoemp met spinazie en kippenworstC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 400 g kippenworsten
 • 1 kg zoete aardappelen
 • 400 g spinazie
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 1 snuifje nootmuskaat
 • 2 eetlepels boter
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

 1. Schil de zoete aardappelen. Zet een pot water op het vuur met de groentebouillonblokjes en kook de aardappelen erin gaar voor ± 20 min.
 2. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pot en maak een smeuïge puree. Dat doe je door gewoon 1 el boter toe te voegen. Kruid af met peper, een snufje nootmuskaat en zout.
 3. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Roer de spinazie pas net voor het serveren onder de zoete aardappelpuree. Je hoeft de spinazieblaadjes dus niet op voorhand te bereiden, ze garen mee door de hitte van de puree.
 4. Zet een pannetje op het vuur met 1 el boter en bak de worsten gaar.
 5. Serveer de warme zoete stoemp bij de kippenworsten.

Kooktip

Een scheutje (warme) melk maakt de  puree extra smeuïg.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 3,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 426,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
 • Zoete aardappelstoemp met spinazie en kippenworstC